Prodejna Praha 2 (maloobchod):
Jaromírova 3, Praha 2

Tel.: +420 601 354 333

Po - Pá: 9:30 - 18:00
So: 9:30 - 16:00



Prodejna Praha 7 (maloobchod):
Dukelských hrdinů 18, Praha 7

Tel.: +420 777 757 212
Skype: ptakoviny.praha.7

Po - Pá: 10:30 - 18:30
Sobota: 12.30 - 18:30


www.vtipne-darky.com
(remove XX) info XX @vtipne-darky XX .com

Paruky

Paruka je druh kosmetického doplňku nebo zdravotnické pomůcky, který se využívá pro zlepšení estetiky a dekorace hlavy. Je tvořena vlasy, či jejich náhražkami, které vlasy připomínají. Její nošení umožňuje člověku rychle změnit svůj vzhled, či zakrýt nedostatek vlastních vlasů v podobě pleše. Mohou se dále nosit z náboženských, či kulturních důvodů. Paruky se vyrábějí v celé škále vlasových účesů a barev v závislosti na přání zákazníka.

Používání paruk sahá hluboko do historie a provází lidstvo již od nepaměti. První potvrzené zmínky pocházejí ze starověkého Egypta, kde byly nošeny jako ochrana proti slunci. Další zmínky pocházejí od dalších kultur jako jsou Asyřani, Féničani, Řekové, či Římani. Největší slávy se parukám dostalo od 16. století, kdy byly obecně nošeny v Evropě jako symbol postavení a jako nutnost z hygienických důvodů až do 18. století. V současnosti jsou kvůli tradicím nošeny paruky například v některých parlamentech (Velká Británie), či u soudu.

Paruka je párty doplněk, který dokonale změní vaši image. Kromě toho se paruka využívá pro zlepšení estetiky a dekorace hlavy. Paruka je tvořena vlasy, či jejich náhražkami, které vlasy připomínají. Nošení paruky umožňuje člověku rychle změnit svůj vzhled, či zakrýt nedostatek vlastních vlasů v podobě pleše. Paruky se mohou dále nosit z náboženských, či kulturních důvodů.

U nás jich najdete celou řadu pro nejrůznější  příležitosti.